Kantoor & Stoel Yoga

Zit jij dagelijks achter je bureau? Geef dan eens eerlijk antwoord op de onderstaande vragen.

 • Voel jij je regelmatig sloom en traag?
 • Heb je regelmatig hoofdpijn?
 • Heb je last van je rugklachten en/of nekklachten ?
 • Heb jij last van stress?
 • Heb jij last van duizeligheid?
 • Voel jij je overweldigd door deadlines?
 • Ben je regelmatig ziek?
 • Ben je regelmatig mentaal afwezig, snel afgeleid?
 • Ben je snel gefrustreerd op je werk door je leidinggevende of collega’s?
 • Heb je problemen met regelmatig ademen?
 • Heb je moeite de controle over jezelf te houden?

Herken jij jezelf in (een aantal van) de bovenstaande vragen? Lees dan verder.

Kantoor Yoga levert je diverse voordelen op:

1. Minder ziek

Yoga revitaliseert het immuun systeem en de belangrijkste organen in je lichaam en verwijdert overbodige producten zoals alcohol tot wel 3 keer zo snel dan normaal. Een verbeterd immuunsysteem betekent meer vitaliteit dus minder last van bijvoorbeeld verkoudheid, vermoeidheid en andere kwalen.

2. Minder pijn in de rug

Meer dan 60% van onze bevolking heeft last van rugklachten en dit percentage is stijgende. 1/3 van het ziekteverzuim wordt dan ook veroorzaakt door rugpijn. Des te sterker je rug is des te lager je verzuim vanwege rugklachten. Yoga op kantoor kan je hier bij helpen.

3. Meer energie en vitaliteit

Yoga wakkert verborgen energie reserves aan vanuit je zenuw-, endocrien- (klieren die hormonen afscheiden in het lichaam) en cardiovasculaire systeem zodat lethargie (ziekelijke slaapzucht gepaard met dufheid en mentale inertie) en oververmoeidheid plaatsmaken voor alertheid en levendigheid. Dit resulteert in toenemende productiviteit.

4. Beter oplossend vermogen

Yoga harmoniseert de linker en rechter kant van je hersenen. De logische en creatieve gedachten komen hierdoor samen. Creativiteit en inspiratie zal hierdoor toenemen en een vanzelfsprekendheid worden.

5. Snellere reactievermogen, betere concentratie

Kantoor Yoga leert je jezelf te trainen om op 1 onderdeel of punt te concentreren. Hierdoor ben je meer gefocust en minder snel afgeleid. Dit creëert mentale rust.

6. Zelfbeheersing

Stress is een gesloten muur die om ons heen staat. Diepe ademhaling en Yoga rek oefeningen creëren een bewustwording van innerlijke en uiterlijke ruimte. Naderende deadlines, persoonlijke conflicten en andere stressvormen zullen hun grip verliezen omdat je leert adem te halen en met beide benen op de grond te blijven staan.

7. De geluksfactor

Yoga helpt je bij het verminderen van psychologisch apathie en depressies door zuurstoftoevoeging aan de hersenen en het verhogen van endorfine in je bloed. Yoga lessen op werk zorgen voor een positieve atmosfeer op je werk.

8. Meer zelfvertrouwen en eigenwaarde

Wij mensen werken beter wanneer we ons goed voelen over onszelf. Door het uitoefenen van fysieke Yoga houdingen zal je zelfvertrouwen groeien, zelfs al na de eerste les.

9. Teambuilding

Yoga lessen volgen met je collega’s is een uitstekende manier om beter te leren communiceren met elkaar en het vertrouwen onderling te laten groeien.

Wil je meer informatie over hoe jij Yoga oefeningen op kantoor kunt doen? Neem dan contact met mij op.

Stoel yoga

Stoel yoga is voor een ieder die te maken heeft met een handicap, overgewicht, inflexibiliteit of gewoonweg niet staand of liggend oefeningen kan uitvoeren, om welke reden dan ook. Het voordeel van zittende Yoga is dat je het overal kan doen. Thuis, op het werk of waar dan ook. De stoel vervangt de Yoga mat en wordt hierdoor een uitbreiding van je lichaam. Hierdoor stelt het je in staat te genieten van alle voordelen van Yoga. Wanneer je in een rolstoel zit kun je optimaal genieten van alles wat Yoga te bieden heeft. Houd je lichaam en geest in conditie en vind hierin de juiste balans zodat je je vitaal en gezond zult voelen.

Stoel Yoga op kantoor

Het is meer regelmaat dan uitzondering dat je uren achter je bureau zit te werken, zeker sinds we met z’n allen achter de computer zitten. De tijd tikt voorbij terwijl je lichaam zich langzaam vult met stress en vermoeidheid.

Wanneer je achter je bureau aan het werken bent kun je een moment pakken om wat stoel Yoga oefeningen te doen zonder dat iemand het door heeft. Een paar simpele bewegingen voor je gewrichten, je gezichtsspieren, oogbewegingen, pols, enkel rotaties en ademhaling technieken kunnen de koffie met suiker doen vervangen. Hierdoor zal de productiviteit omhoog gaan terwijl je gewicht afneemt. Stoel Yoga op kantoor heeft een positief effect op het carpale-tunnel syndroom (een klachtenpatroon veroorzaakt door een beknelling van de middelste arm zenuw).

De voordelen van stoel Yoga:

 • Het zorg voor gewichtscontrole.
 • Het helpt bij Osteoporose, Osteopenie, Artritis, Diabetes, MS, Scoliose, Hartklachten, Chronische pijnen, longaandoening en meer.
 • Het verbetert je mentale gezondheid.
 • Iedereen kan het.
 • Je kunt overal doen. Op je werk, thuis, vanuit je rolstoel, bureaustoel en meer.
 • Het is een goede reden om een bepaalde behandeling of geneesmiddel niet toe te passen.

Andere Yoga vormen: