Power Yoga

Als je geïnteresseerd bent in een krachtige en energieke vorm van Yoga, dan is Power Yoga iets voor jou. Gesynchroniseerd ademhalen met sterke vloeiende bewegingen gecombineerd met een energieke workout. Anders dan andere Yoga vormen, is Power yoga gebaseerd op choreografische opeenvolging van houdingen. Deze houdingen vloeien over in elkaar, waardoor er een bewegende dans ontstaat. Gewrichten worden soepel, spieren worden gestrekt en energie komt vrij. Gedurende de oefeningen bouw je kracht, flexibiliteit en een mentale focus op welke resulteert in het verlies van spanningen.

Een aantal Fysieke Voordelen van Power Yoga

 1. Het vergroten van flexibiliteit, kracht en uithoudingsvermogen.
 2. Het verwijderen van giftstoffen.
 3. Het verbetert je postuur en vermindert rugklachten.
 4. Het bied je een alternatieve manier voor het versterken van je botten.
 5. Het verbetert je bloedsomloop door het verdunnen van je bloed en het verlagen van stolling bevorderende eiwitten (trombose).
 6. Het helpt je afvallen. Het lichaam verbrand ongeveer 200 calorieën per uur. Je bouwt spiermassa wat zorgt voor een optimale basale metabolisme (grondstofwisseling).

Een aantal Mentale Voordelen van Power Yoga

 1. Het verbetert je gemoedstoestand. GABA is een hersenstof welke bij een lage hoeveelheid gelinkt wordt aan depressie. Door Power Yoga te beoefenen wordt de GABA verhoogd tot wel 27% en dat verlaagt de kans op depressie.
 2. Het geeft je een beter zelfbeeld en vertrouwen.
 3. Power Yoga vermindert stress gevoelens.
 4. Het zorgt voor een betere nachtrust.
 5. Een dagelijkse 45 minuten ‘workout’ zorgt na 2 maanden voor betere concentratie en geheugen.

Andere Yoga vormen: