Meditatie & Ontspanning

Zoek je rust, geluk, plezier, een levendige gezondheid, meer energie, en bijvoorbeeld zelfontplooiing in je leven? Dat kan! En het ligt dichterbij dan je denkt.

Onze wereld is snel, dynamisch en roerig. Leven in onze huidge wereld eist zijn tol. Tijd is geld, dus alles is gefocussed op snelheid. De toenemende tijdsdruk en het gebrek van een moment voor jezelf levert stress, emotionele reacties, angst en zorgen op. Ons lichaam en geest kunnen maar een bepaalde hoeveelheid van deze elementen verwerken. Na enige tijd raak je verzadigd en kunnen er oncomfortabele, zelfs ondraaglijke situaties ontstaan.

Helaas bestaat er geen pil om dit gevoel kwijt te raken. De realiteit is dat het antwoord voor de oplossing in onszelf zit. Om de universele zorgen te controleren moeten wij diep in onszelf reiken. Het leren en uitoefenen van meditatie zijn stappen die jij zelf kunt nemen. Jij hebt de regie over je lichaam en geest!

Meditatie is niet zweverig, maar eenvoudig een moment van rust en sereniteit. Het levert ontelbare voordelen op voor lichaam en geest. Door meditatie ondergaat je fysieke gestel een positieve verandering, namelijk elke cel in je lichaam wordt gevuld met meer ‘prana’ (energie). Dit resulteert in plezier, ontspanning en enthousiasme.

Meditatie brengt de hersengolven in een ‘Alpha’-staat welke de genezing bevordert. Het verheldert je geest.

De fysieke voordelen van meditatie

 1. Het verlaagt de hoge bloeddruk
 2. Het verlaagt het niveau van bloed lactaat, wat angstaanvallen verlaagd
 3. Het verlaagt elke vorm van spanning gerelateerde pijn zoals hoofdpijn, zweren, slapenloosheid en spier- en gewrichtspijn
 4. Het vergroot de serotonine productie wat je gemoedstoestand en gedrag verbeterd
 5. Het verbetert je immuunsysteem
 6. Het verhoogd je energie omdat je deze put uit je innerlijke energiebron

De mentale voordelen van meditatie

 1. Het vermindert angstaanvallen
 2. Het verbetert je emotionele stabiliteit
 3. Het vergroot je creatieve vermogen
 4. Het vergroot je gevoel van geluk
 5. Het ontwikkelt je intuïtieve vermogen
 6. Het veroorzaakt helderheid en rust in je geest
 7. Het verkleint je problemen
 8. Het verscherpt je geest door de focus te leggen op ontspanning

Hoe kun jij genieten van al deze voordelen?

Begin met oefenen. Het kost je maar een paar minuten per dag. Wanneer het eenmaal in je dagelijkse ritme zit, dan zal je merken dat meditatie dagelijks het beste in je naar boven haalt. Meditatie maakt je bewust dat je innerlijke houding jouw geluk bepaalt. Begin met leven in het nu en laat het verleden voor wat het is. En het mooiste van alles? Iedereen kan het!

Wil je thuis oefenen en wil je hiervoor een handvat? Of wil je meer weten over hoe ik samen met jou meer ontspanning in je leven kan terugbrengen? Neem dan contact met mij op.

Andere yoga vormen: