Zwangerschapsyoga

Als je in verwachting bent of je hebt net een kindje gebaard, dan zijn de contouren van je lichaam waarschijnlijk niet je eerste prioriteit. Wil je wel snel weer terug naar je oude figuur? Geen zorgen! De ademhalings- en bewegingsoefeningen, welke het hele lichaam en geest versterkt, is perfect voor iedereen, dus zeker ook voor zwangere vrouwen en nieuwe moeders.

4 redenen waarom Zwangerschapsyoga een perfecte oplossing is voor jou.

1. Kennis over je lichaam

“Yoga is een fantastische manier of beter bekent te raken met je lichaam,,, zegt Jyothi Larson, auteur van ‘Yoga Moeder’ en Buddha baby. Regelmatige oefenen traint je de focus te leggen op verschillende gebieden van je lichaam, welke helpen tijdens zwangerschap.

2. Gemoedstoestand moderatie

Yoga legt de nadruk op het tegelijkertijd ademen en bewegen. Dit helpt je met dieper ademhalen. Dit geeft een optimaal gevoel van ontspanning en welzijn. En vergeet niet, hoe kalmer en ontspannender jij als moeder bent, des te kalmer de baby is. 

3. Postuur perfectioneren

Zwangerschap kan zelfs de meest rechte lijnen doen verslappen. Je start met verpleging, het duwen van een kinderwagen, het tillen van je baby en meer. Het moment dat je lichaam lijdt. Een aantal van de beste Yoga voordelen zijn het versterken van je rug en schouders, welke je lichaamshouding verbeteren. Yoga “opent” je borstkast, waardoor het gemakkelijker wordt recht op te staan.

4. Morele steun

Het is fijn je verhaal te kunnen delen tijdens je pre- of postnatale periode. Zwangerschapsyoga bied je de kans om je gevoelens en ervaringen te delen. Je profiteert van een luisterend oor gedurende de priveles. Op deze manier wordt je moreel ondersteund tijdens je zwangerschap of na de geboorte.

“Je geest als vrouw heeft alle kennis en kracht welke je nodig hebt om leven te geven en om je baby op te voeden. Het zit in je genen, het zit er sinds je zelf bent opgewekt. Je kunt op deze wijsheid vertrouwen”. Gurmukh Khalsa.

Yoga wordt al eeuwen gebruik voor het centraliseren van jou als persoon en om je te ontdoen van stress. In veel landen wordt Zwangerschapsyoga gezien als de enige mogelijkheid. Yoga kan een goede manier zijn om flexibel te blijven, je te ontdoen van stress en je zo te helpen je voor te bereiden op de geboorte of je te helpen herstellen na de geboorte.

Misschien nog wel belangrijker; door het rekken en cultiveren van je spieren voor de bevalling zorg je voor een soepelere geboorte. De spieren zijn voorbereid door de Yoga oefeningen en zullen hierdoor beter en effectiever werken tijdens de bevalling. Om het maar niet te hebben over de opgedane ontspanningsvaardigheden die je kunt toepassen tijdens en na de geboorte.

Yoga kan je ook helpen de oncomfortabele gevoelens te verlichten tijdens je zwangerschap. Er zijn speciale oefeningen voor Ischias (een zenuwontsteking bij de heup), bindweefstelband pijn en zelfs bij ochtend misselijkheid

Kortom, er zijn tal van redenen waarom Yoga je goed kan helpen tijdens en na je zwangerschap. Is het niet om de bevalling soepel te laten verlopen, dan is het wel om weer in vorm te komen na de bevalling.

Wil je weten of zwangerschapsyoga iets voor jou neem dan contact met mij op.

Andere Yoga vormen: